Logopedie -
behandeling

Uw wensen en mogelijkheden

Wij zijn van mening dat behandelingen moeten plaatsvinden in het belang van het kind en de volwassene. We stemmen het onderzoek en de behandeling af op datgene wat voor u of uw kind van belang is en houden daarbij rekening met uw wensen en mogelijkheden. Daarbij kijken we niet alleen naar de stoornis, maar vanuit een breed perspectief naar de effecten van de klacht op de totale persoon en zijn omgeving. In de behandeling van kinderen spelen ouders een belangrijke rol. Zij worden actief betrokken bij de behandeling. In sommige gevallen kan de behandeling zelfs geheel indirect verlopen.

Behandelingen worden doorgaans in de praktijk gegeven, maar kunnen indien nodig in de thuissituatie plaatsvinden.

Uw 1e afspraak bestaat uit een vraaggesprek en algemeen logopedisch onderzoek. Voor een uitgebreid logopedisch onderzoek maken we meerdere afspraken. De diagnose wordt met u besproken en bepaalt of behandeling noodzakelijk is. Logopedische behandelingen duren, afhankelijk van de soort therapie, 30 tot 60 minuten en kunnen 1 of meerdere keren per week plaatsvinden. Indien nodig vinden de behandelingen aan huis plaats. Oefeningen die tijdens de therapie plaatsvinden, dient u voor een optimaal resultaat thuis te herhalen. Het behandelverloop wordt regelmatig met u besproken en is afhankelijk van de soort en de ernst van de klacht.

Bij verhinderingen dienen afspraken altijd minimaal 24 uur van tevoren te worden afgezegd. Bij te late afzeggingen wordt het verzuimtarief bij u in rekening gebracht.

Waarneming:

Waarneming kan nodig zijn in verband met ziekte, vakantie en/of studieverlof. Waarneming zal altijd geschieden door een gediplomeerde logopedist.

Scroll naar boven